Kliki siia Kliki siia
Kas MM-sarja uus punktiarvestus teeb rallid põnevamaks?
Vasta | Tulemus
Saada teade
Partnerid
www.veoautodevaruosad.com
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
rallifotod.eu
 
 
 
Tagasi
Trüki lehekülg

Foorum

Kõik teemad
   
  Sorteeritud esimestena: UuemadSorteeri VanemadSorteeri
Online intervjuu Kert Uusiga
Autor: rally 22.04.2004 17:23
Teisipäeval, 27. aprillil kell 18-19 vastab autospordiajakirja rally.ee lugejate küsimustele Kert Uus. Sel hooajal Eestis, Lätis, Venemaal ja Itaalias osalenud 18-aastasele autosportlasele saavad küsimusi esitada rally.ee registreerunud kasutajad nii online intervjuu eel, kui ka vahetult vastamise ajal.

Küsimus Kerdile!
Autor: rallisober 23.04.2004 21:33
Tere Kert!

Oled nüüd soomlaste punti võetud. Kas on sellega midagi muutunud ka? Kas teste teed vähem/rohkem?
Mis su selle aasta eesmärk on? Kas koguda võimalikult palju erinevate rallide kogemusi või oled näiteks paika pannud, et pead saama EMV arvestuses mingit värvi medali?
Oled käinud nüüd kahel Itaalia rallil. Kas Itaalia on suvaliselt valitud sihtmaa või on ka sellel omad tagamaad?

Kert Uus:
Sellega on muutunud päris paljud asjad. Näiteks nüüd on mul võimalus käia välisriikides võistlemas. Võidusõiduautod on väga head. Teste teen rohkem. Eesmärk on koguda võimalikult paljude erinevate rallide kogemusi. Kindlasti ei ei ole Itaalia suvaliselt valitud maa, kuid tagamaadest ma ei tea rääkida, kuna mina ei ole seda maad valinud.

Ka küsimused
Autor: urueesel 27.04.2004 17:12
1. Kas Tallinna rallil stardid? Kui jah, siis millega?
2. Kas vastab tõele, et tunned end Lanceri roolis paremini kui Imprezaga võisteldes?
3. Tean, et käid jooksmas ja teed füüsilist, aga kas mingitel puhkudel käite ka sõitu testimas, või on võistlusi niipalju tihedalt, et aitab käe nö. sooja hoida?
4. Kui palju mõjutab tulemust ja sõitu tervikuna olukord, kui teed koostööd mõne uue kaardilugejaga?
Tänan vastuste eest.

Kert Uus:
1. Ei, kahjuks ei stardi Tallinna ralllil.
2. Jah vastab tõele, et praegu tunnen end Lanceri roolis kindlama kui Impreza roolis, sest ma olen ainult ühe võistluse Subaruga sõitnud. Usun, et pärast järgmist rallit tunnen ma end Subaru roolis juba sama hästi.
3. Tavaliselt toimub test vahetult enne rallit, kuid viimane kord meil lihtsalt ei õnnestunud testi korraldada ja seepärast kulus see ralli meile autoga tuttavaks saamiseks.
4. Kindlasti mõjutab mingil määral, kuid see kõik sõltub minu ja kaardilugeja koostöö sujumisest.

Mõned küsimused
Autor: rally 27.04.2004 17:47
1. Kas kardisport on sinu jaoks kauge minevik ja end ammendanud või käid vahetevahel lõõgastumas kardiga sõites? Kuna viimati karti proovisid?
2. Kui oluliseks pead keskendumist enne igat uut võistlust?
3. Mil määral kaardilugejat usaldad?
4. Kus on seni olnud kõige keerulisem võistelda? Ja miks?

Kert Uus:
1. Kardisport on minu jaoks minevik, kuid mul seisab kodus üks kart ja aeg ajalt liigub peas ka mõte, et võiks sellega mõne kardiraja peale sõitma minna. Seni on see jäänud vaid mõtteks. Viimati sõitsin eelmisel aastal pärast Paide rallit hobikardiga võidusõitjate ja mehaanikute vahelisel võistlusel ning saavutasin teise koha!
2. Väga oluliseks, sest kui sa ei suuda keskenduda, siis järelikult sa ei suuda ka legendi kuulata ning väga kergelt võib tekkida eksimus, mis lõppeb väljasõiduga.
3. Kaardilugejat usaldan ma täielikult, sest vastasel juhul oleks võimatu võidu sõita.
4. Kõige keerulisem on olnud seni võistelda Võru rallil, sest seal on teed laiad, kiirused suured ja palju mägesid ning seal ei ole võimalik eksida. Kuid samas on Itaaliaski raske sõita, sest seal toimub võidusõit mägedes ja nende vahel ning mis kõige hullem, seal on väga palju udu.

Täpsustav küsimus
Autor: urueesel 27.04.2004 17:58
Kui Tallinna rallil ei osale, mis on iseenesest kurb uudis (jääb ära võrdlus Rauamiga), siis ehk oled nõus valgustama plaane: kas võistled sel ajal Itaalias vms?

Kert Uus:
Jah, samal ajal osalen Itaalias Costa Smeralda rallil. Sellel võistlusel on 220 kilomeetrit kiiruskatseid ja ralli on kolmepäevane. Usun, et ma saan sealt rohkem kogemusi, kui Tallinna rallil osaledes.

küsimus
Autor: All 27.04.2004 18:08
Kert, milline koht on sul aasta või paari pärast autorallis? Kas sihid JWRC, WRC või miks mitte ka PWRC sarjas osalemist?

Kert Uus:
See on väga hea küsimus! Ma arvan, et kui ma paari aasta pärast oleksin ühes nendest kolmest klassist, siis oleks see suurepärane saavutus. Kuid alati tuleb loota kõige paremat.

Kaks e-posti teel laekunud küsimust
Autor: rally 27.04.2004 18:21
1. Kuidas sattusid autosporti ning kui vanalt? Milliste mõtetega alustasid oma esimesi võidusõite?
2. Kuidas on lood kooli ja võidusõitudega. Kas rallisõit kooli ei sega või on juba vastupidi, et oled kooli rallikõrvalt ära unustanud?

Kert Uus:
1. Autosporti sattusin ma tänu oma isale, sest tema harrastas autosporti ja mulle hakkas see ka meeldima. Alustuseks ostis isa mulle kardi. Kui ma suuremaks kasvasin, siis osteti mulle Fiat 127.
Esimese võistluse autoga tegin ma 9-aastaselt. Võidusõite alustasin ma mõttega, et saada kunagi Eesti parimaks võidusõitjaks.
2. Koolis käin ma samamoodi, kui teised minu eakaaslased, kuid võistluste ajaks on mul koolist antud luba ära olla.
Olen väga tänulik oma kooli õpetajatele, sest nad on väga mõistlikud minu suhtes ning alati leiavad aja, et mina saaksin oma kontrolltööd kas siis ette või järele ära teha. Ma õpin 11-ndas klassis ja kui aus olla, siis ega see päris mee lakkumine ei ole. Raske on, aga proovin anda endast parima.

Eredaimad mälestused?
Autor: rally 27.04.2004 18:43
Oled nõus ehk rallihuvilisi ja pöidlahoidjaid ka valgustama, mis on sinu eredaimad mälestused rajalt? (Mõni hästi meelde jäänud apsakas või vastupidi väga hästi läinud sõit)

Kert Uus:
Kui ma veel Mitsubishi Coldiga rahvarallisid sõitsin, siis mul juhtus selline asi, et viimase katse stardis läks autol pooltelg katki. Me juhtisime rallit absoluutarvestuses ja väga kurb oleks see liidrikoht olnud nüüd ära anda. Kuid õnneks oli see selline lühike asfaltkatse. Nii siis minu kaardilugeja Jaan Melsas hüppas autost välja ja hakkas seda lükkama, sama tegin ka mina ja me lükkasime auto finishisse, mis ei olnud sugugi kerge. Olime kindlad, et meie liidripositsioon on käest antud. Hiljem selgus, et me võitsime ralli absoluutarvestuses 0,2 sekundiga. See oli elu kõige magusam võit ja on siiani.

Rallid Eestis
Autor: kalletamm 27.04.2004 18:59
Kas on juba teada, mis on su järgmiseks Eesti ralliks?
Ja natuke ennustamist ka, et kes sinu arvates saab Eesti N-i sõitjatest Tallinna rallil parima tulemuse?

Kert Uus:
Kahjuks ei ole veel teada, mis on minu järgmiseks ralliks Eestis. Ennustamine ei ole minul just kõige tugevam külg, kuid loodan, et eestlased annavad väliskülalistele kõva lahingu.

Intervjuu lõpetuseks
Autor: rally 27.04.2004 19:00
Tänan Kert, et leidsid aega online-intervjuu jaoks. Kindlasti on sul midagi ka oma fännidele öelda? Lõpetuseks rally.ee poolt - edukaid kordaminekuid ralliteedel!

Kert Uus:
Suured tänud kõikidele toetajatele, pöidlahoidjatele ja loomulikult rally.ee-le, kes suureks abimeheks kõikidele eesti võidusõitjatele. Aitäh!

| 1-20 |
Foorumisse kirjutamiseks pead olema registreerunud ja süsteemi sisse loginud. Registreerumiseks vajuta siia.
 
Uudiste arhiiv
Artikli juurde
Subaru Forester 2,0 XE
Varasemad ülevaated
26.10.2023
Tootmiskombinaat Vihur (0)
09.10.2023
Saaremaa ralli 2023 (0)
19.09.2023
Lõuna-Eesti rahvaralli 16.09.23 (0)
Viimati lisatud albumid
Viimati uuendatud albumid
18.02.2024 20:21
Vidzemes Talvekarikas 2024 (1)
18.02.2024 07:49
Rahvaralli " Koeru talv 24" (0)
11.02.2024 19:27
Rally Sarma 2024 (1)
05.02.2024 01:29
Otepaa Talveralli 2024 (3)
22.01.2024 10:06
Rally Aluksne 2024 (4)
Vaata foorumiteemasid
 
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia